Novo vodstvo društva

Datum objave

Na mladih svet stoji. Tega se v Društvu godbenikov dobro zavedamo, zato se je v pomladnih mesecih pomladilo tudi vodstvo Društva godbenikov Cerkno. Na letnem občnem zboru 10. februarja 2023, smo godbeniki v 16. točki dnevnega reda razpravljali tudi o izvolitvi novega predsednika in članov upravnega odbora. Občni zbor se je zaključil s prisotnostjo večine članov društva in predlogi za imenovanje novega vodstva. Imenovanje nove predsednice Alenke Eržen in članov upravnega odbora se je potrdilo na dan 03.03.2023.

Alenka Eržen je po duši in izobrazbi flavtistka. Glasbena pot jo je po zaključeni Osnovni šoli ponesla v sosednjo Avstrijo, kjer trenutno zaključuje magisterij na Gustav Mahler zasebni univerzi za glasbo v Celovcu. Je prejemnica različnih nagrad na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Poleg študijskih obveznosti in službenih na Glasbeni šoli Idrija, kjer poučuje, sodeluje tudi z domačimi in tujimi dirigenti v komornih in orkestrskih projektih. Alenka Eržen je Članica Društva godbenikov Cerkno že od leta 2013. Skozi leta je prevzela mesto vodje sekcije, občasno poprime za dirigentsko palico, letos pa je prevzela tudi mandat predsednice društva.

Alenki v imenu društva čestitamo ob prevzemu funkcije predsednice, kot tudi vsem novim članom UO. Vsem želimo veliko veselja in uspeha pri nadaljnjem delu.