Rekorden obisk na božično novoletnih koncertih

Datum objave

Letos smo godbeniki zabeležili rekorden obisk na treh izvedbah božično novoletnega koncerta »Po domače«. Tako v Gorenji vasi kot na zaporednih koncertih v Cerknem, se je koncertov udeležilo opazno večje število obiskovalcev kot v prejšnjih letih. Letošnja tematika koncertov, trenutno zelo aktualna narodno zabavna glasba, je vsekakor prispevala svoj delež k večji udeležbi.

Kljub temu pa ne moremo prezreti dejstva, da so koncerti, ki jih prirejamo godbeniki zelo dobro obiskani in presegajo zmožnosti prostorov, s katerimi razpolaga kraj. Na tej točki bi se zahvalili vsem poslušalcem za obisk in strpnost. Zavedamo se, da marsikdo, kljub kupljeni vstopnici ni imel možnosti koncert spremljati tako kot bi si zaslužil. Če stojiš za stebrom ali v oddaljenem kotičku, za hrbtom godbenikom, dandanes res ni več sprejemljivo. Godbeniki se zelo trudimo, da bi koncerte naredili zanimive in kvalitetne, na prostor pa žal težko vplivamo. Na žalost tudi predprodaja vstopnic ni možna, saj večnamenski prostor v OŠ Cerkno tega ne omogoča.

Že 5 leto zapored z božično novoletnim koncertom gostujemo tudi v sosednji občini, v Gorenji vasi. Zelo pomenljivo je dejstvo, da je več kot polovica obiskovalcev koncerta v Gorenji vasi iz cerkljanske.

Društvo godbenikov deluje v Cerknem že 50 let, letošnje leto je tako v znamenju visokega jubileja. Ob tem dosežku še vedno ostaja edina želja po lastnih klubskih prostorih in seveda kulturni dvorani, zato se nadejamo, da nam bo prihodnost bolj naklonjena kot nam je bila preteklost.