CERKNO ZA URO IN POL KOT V FILMU

Datum objave

Cerkljanski godbeniki so se v soboto, 2. junija 2018 na tradicionalnem poletnem koncertu predstavili z večno hvaležnim programom, filmsko glasbo. Gre za enega najzahtevnejših žanrov, ki je posebej pri srci dirigentu Andreju Zupanu. Skupaj z godbeniki in gosti je ustvaril izjemno dobro koncertno okolje, ki do pravega izraza lahko pride le pod milim nebom. Številni poslušalci so tokrat v glasbi spremljali najbolj znane filmske zgodbe, od Titanika, Botra, do Briliantine, mogočne Vojne zvezd in drugih uspešnic velikih ekranov.
Ustvarjalci prireditve so se poigrali tudi s sceno, saj so gostjo, sopranistko, Natašo Zupan, postavili na streho bližnjega objekta, prizorišče sta popestrila konjenika Jure in Urban, s cerkvenega zvonika so izpod rok pritrkovalcev zapeli zvonovi…
Redni spremljevalci cerkljanskih godbenikov je tudi plesna skupina Step, ki jo vodi Petra Slabe, ki je tokrat posebej navdušila z izvirno koreografijo zadnjega ljubezenskega plesa v Titaniku.
Škoda, je le, ker so podobno prireditev ob istem času imeli idrijski godbeniki. Oboji pa obljubljajo, da bodo pomanjkljivost odpravili že konec meseca, saj bodo skupaj nastopili na posebnem koncertu v Šebreljah.

Ivan Seljak – Radio Odmev