Dan odprtih vrat pri Društvu godbenikov Cerkno

Datum objave

V okviru 50. obletnice našega delovanja, katero praznujemo letos, smo za naše poslušalce pripravili prav poseben dogodek. V soboto 20. aprila 2024, med 9. in 11. uro dopoldne je v naših društvenih prostorih potekal Dan odprtih vrat.

Obiskali so nas občani vseh starostnih skupin, od najmlajših, pa vse do najstarejših. Godbeniki smo jim tekom dopoldneva razkazali arhiv, kjer hranimo notne zapise ter klubski prostor, kjer sestankujemo in se družimo. Obiskovalci so prav tako pokukali v sobo za hranjenje inštrumentov, kjer so le-te tudi pobližje spoznali.

Nenazadnje so vstopili v dvorano, kjer godbeniki čez vse leto pridno vabimo. V našem imenu jih je nagovoril dirigent Uroš Menegatti, kateri jim je med vajo tudi predal svojo taktirko. Nekateri navzoči so se tako lahko preizkusili v njegovi vlogi, godbeniki pa smo jih medtem pridno ubogali. Dirigent je med drugim razložil iz katerih skupin inštrumentov sestoji naša godba ter katere so naše naloge. Poslušalci so se za konec posedli na stole med nas, godbenike, ter na ta način zares začutili tako glasbo samo, kakor strast do igranja. Slednja cerkljanske godbenike med seboj povezuje že petdeseto leto zapovrstjo.

Vsem vam, dragi poslušalci se iskreno zahvaljujemo za vaš obisk ter vse prijetne odzive. Se vidimo kmalu.