DRUGA IZVEDBA FESTIVALA PIHNFEST

Datum objave

Pihnfest 2016

Cerkljanski godbeniki smo letos spet pripravili mednarodni glasbeni festival Pihnfest. V soboto, 9. septembra 2016, smo v svojo družbo v Cerkno ponovno povabili godbeniške prijatelje in se cerkljanski publiki predstavili s pestrim glasbenim programom. Na drugi izvedbi mednarodnega festivala smo lahko videli in slišali štiri pihalne orkestre, in sicer Pihalni orkester Tolmin, Postojnsko godbo 1808, Musikkapelle Heinfels iz Avstrije in domače člane Društva godbenikov Cerkno.

V prvem delu so se godbe predstavile s koračnicami na cerkljanskih ulicah. Kljub času počitka po sobotnem kosilu jim je uspelo na ulice ali pa vsaj na okna zvabiti kar nekaj Cerkljanov, ki so lahko uživali v zanimivih uličnih nastopnih godb.

Ko so vse štiri godbe prikorakale do glavnega prizorišča festivala pred Hotelom Cerkno, je sledil drugi del programa, kjer so se vsi štirje orkestri predstavili na glavnem odru s svojim koncertnim programom. Poslušalci so tako lahko slišali raznolik glasbeni izbor orkestrov, s čimer so se lahko prepričali, da zmorejo godbeniki poleg koračnic odlično izvesti tudi žanrsko zelo raznolik program. Med nastopi posameznih orkestrov so poslušalci spremljali tudi tekmovanje v kuhanju tradicionalne cerkljanske jedi – smukavca, ki ga je letos že 6. zapovrstjo organiziral Hotel Cerkno. Letos sta po mnenju ocenjevalne žirije najboljši smukavc skuhali predstavnici ekipe Primorskega vala.

Po koncertnem delu je sledil zabavni zaključek festivala z ansamblom, ko je bil čas tudi ples in druženje med godbeniki, kar je tudi eden od glavnih namenov festivala. Pester festivalski dan je tako ponudil obilo dobre glasbe in druženja med godbeniki, zato si cerkljanski godbeniki želimo, da bi se godbe na Pihnfestu srečevale tudi v prihodnjih letih in bi tovrstna srečanja v Cerknem postala tradicionalna.

Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo festivala: Občini Cerkno, Hotelu Cerkno, baru Pr’ Albinc, okrepčevalnici Pr’ padkejc, baru Gabrijel, Sabina baru, baru Metulj in Primorskemu valu.

« of 3 »

Urška Drešček – foto: Bojan Tavčar