PIHNFEST JE FESTIVAL GLASBE IN DOBRE VOLJE

Datum objave

Obilici sobotnih prireditev na cerkljanskem se je pridružil tudi tradicionalni Mednarodni glasbeni festival PIHNFEST. Gre za imenitno prireditev, ki si jo je po vzoru številnih slovenskih in evropskih godb pred leti omislilo Društvo Godbenikov Cerkno. Številne ure, ki jih glasbeniki vseh generacij preživijo na vajah, vselej terjajo tudi nastope. Včasih na dvoranskih koncertih, drugič spet  na ulicah, zaradi katerih je tovrstno godbeništvo tudi nastajalo. Pihnfest je ulični festival, ki po eni strani popestri mestno dogajanje, po drugi strani pa združi glasbenike, ki se večkrat, lahko pa tudi prvič srečajo.

Na povabilo cerkljanskih godbenikov so v soboto, 9. septembra v Cerknem poleg domačinov igrali  Delavska godba Trbovlje,  Mengeška godba, in Corpo Bandistico Comunale G. Rossini iz Italije. Posamezne godbe so  pričele cerkljanske ulice polniti z glasbo  od  14h dalje z igranjem priljubljenih koračnic,  od Mostanije do Hotela Cerkno. Tam so se ostalim godbenikom ter občinstvu predstavile na samostojnih koncertih.
Organizatorji  vsako leto pogrešajo nekoliko premajhen odziv domačinov, kar pa odličnega vzdušja ni kalilo. Večer so zaključili glasbeniki iz cerkljanske pihalne godbe, ki so si nadeli ime Mladi Cerkljani.

Ivan Seljak – Radio Odmev

Foto: Anica Kofol
Fotogalerija – Pihnfest 2018