Tradicionalni spomladanski koncert

Datum objave

Cerkljanski godbeniki smo to leto še posebej aktivni, saj obeležujemo že kar 50 let našega delovanja. V prav ta namen smo za vse občane in druge mimoidoče pripravili kar dve razstavi. Prva se nahaja v nekdanji izložbi trgovine Pami, na placu, druga pa pred muzejem. Na mnogoterih fotografijah si lahko ogledate naš razvoj obenem pa začutite našo medsebojno povezanost in predanost glasbi.

Na prvi sobotni večer v juniju smo pod taktirko dirigenta Uroša Menegattija, kakor že tradicionalno, cerkljanski plac popestrili z dobro mero zanimive in energične glasbe. V tokratni sezoni smo navdih poiskali v latino ritmih, s katerimi smo se zazibali na vsem dobro poznane melodije, kot so: La Cucharacha, Un poco loco, Tico Tico. Za popestritev programa pa je, poleg naših odličnih solistov, poskrbela tudi naša gostja, vokalistka Rebeka Bogataj. S svojim glasom je obogatila kar tri skladbe, pridružilo pa se ji je tudi nekaj pogumnih glasov iz publike. Tako smo »plac« s pesmimi The girl from Ipanema, Mas Que Nada in Livin La Vida Loca obarvali s prav posebno energijo za zaključek tega čudovitega večera.

V prvi vrsti se zahvaljujemo vremenu, da je ostalo lepo, ne glede na sprva slabe napovedi. Prav tako pa se iz srca zahvaljujemo vam, dragi zvesti poslušalci, da ste se nam zopet pridružili v tako velikem številu. Zahvala gre tudi vsem sponzorjem in ostalim, ki nam skozi celo leto pomagate na kakršenkoli način.

Hvala!