V OBJEMU VALČKOV IN POLK

Datum objave

Tokratni december smo člani Društva godbenikov Cerkno popestrili z melodijami valčkov in polk dveh velikanov te glasbene zvrsti. Na kar treh novoletnih koncertih smo predstavili znamenita dela Johanna Straussa ml. in Slavka Avsenika. Prvič so prijetne melodije zazvenele v petek, 23. decembra 2016, v Osnovni šoli Ivana Tavčarja v Gorenji vasi. Nato sta sledila še dva koncertna večera na tradicionalnem prizorišču v Cerknem, v nedeljo, 25. decembra, in ponedeljek, 26. decembra, v Osnovni šoli Cerkno.

Na vseh treh gala koncertih so poslušalci lahko prisluhnili znanim melodijam Straussa in bratov Avsenik. Po uvodnem Straussovem Cesarskem valčku se je poslušalcem skupaj z orkestrom predstavil mladi klarinetist Tilen Mavri kot solist v Avsenikovem Pastirčku. Sledil je drugi vrhunec večera, ko je s sklopom arij iz Straussove operete Netopir občinstvo ob spremljavi godbe navdušila sopranistka Nataša Zupan. V drugem delu koncerta smo lahko slišali še Avsenikove Svetovne uspešnice in Valčkov pozdrav z Gorenjske ter znamenita dela Johanna Straussa ml., kot so Dunajska kri in tri hitre koračnice Trič-trač polka, Blisk in grom ter Na lov. Prav vsem pa je zaigralo srce, ko je se je godbenikom na odru spet pridružila Nataša Zupan in odpela Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje.

Cerkljanski godbeniki smo z izvedbo treh vrhunskih koncertov ob zaključku leta 2016 poskrbeli še za eno nepozabno poglavje v naši godbeniški zgodbi, zato vsi z optimizmom zremo v novo leto 2017. To bo prav gotovo prineslo nove godbeniške trenutke, s katerimi bodo razveseljevali tako sebe kot tudi naše zveste poslušalce.

Urška Drešček – foto: Sašo Tušar in Robert Peternelj