V SPOMIN: RAFAEL MAVRI (1936-2017)

Datum objave

V ponedeljek 6. marca 2017 nas je zapustil g. Rafael Mavri, častni član godbe in dolgoletni prijatelj orkestra. Mirno lahko rečemo, da godbe v taki obliki kot je danes, brez njega ne bi bilo.

Kot dober direktor velikega podjetja in vizionar je vedel, da lahko dobro podjetje gradijo le zadovoljni delavci, zato je podpiral razvoj Cerkljanske na vseh področjih. Velik del te podpore je bil deležen tudi naš orkester. Od ustanovitve naprej, leta 1974, se je Rafael za godbo osebno zavzel in jo podpiral tako finančno kot moralno. Več kot 35 let nam je stal ob strani po svojih najboljših močeh. Njegova podpora je omogočila razvoj orkestra s tem pa posledično zagotovila tudi kulturni razvoj kraja. V zadnjem obdobju, za godbo še posebej težkem, je bila moralna podpora ključnega pomena.

»Bil je velik človek, ki je dal Cerknemu nepozaben pečat« ga je opisal dirigent Andrej Zupan. S temi besedami se od njega poslavljamo in se mu še zadnjič iskreno zahvaljujemo za njegov trud in čas, ki ga je naklonil godbi, njegovim bližnjim pa izrekamo globoko sožalje.

Godbeniki